Tisztelt Látogató!

A SZÁRAZ-ÉRMENTI VADÁSZ TÁRSASÁG nevében köszöntjük Önt honlapunkon. Engedje meg, hogy néhány sorban bemutassuk a társaságunkat.

Társaságunk első írásos emléke 1925-ből származik mint Tótkomlósi Kisbirtokos Szövetség

A társaság első elnöke Németh József volt. A II. világháború után 1949-től ez a társaság tovább működött mint Demokratikus Vadásztársaság, elnöke Lóczi János volt. Majd 1952-től MHSZ Vadásztársaság néven került bejegyzésre. A Száraz-Érmenti Vadász Társaság nevet 1986-ban vette fel a társaság és azóta ezen a néven működik.

A vadásztársaságunk Békés-megye déli részén fekszik,  Csongrád –megyével határos.

A környező településeink Kardoskút, Kaszaper, Mezőhegyes, Pitvaros és Nagykopáncs.

Vadásztársaságunk apróvadas jellegű, sík területen mezőgazdasági műveléssel, gyeppel, nádasokkal valamint ligetes erdőkkel tarkítva, vízellátását a Száraz-ér nevű vízfolyás és mellékágai, valamint a meliorációs árkok biztosítják.

Jelenleg nettó 7 640 ha területen gazdálkodó társaságunkat a 3 fős intéző bizottság irányításával,  2 hivatásos, 27 fő aktív és 10 fő tiszteletbeli tag működteti.

Vadásztársaságunk Intéző Bizottsága.

                                                   Elnök:                    Karkus György

                                                   Vadászmester:       Czvalinga András                         

                                                   Gazdasági vezető:   Vereb Mihály

Társaságunk tulajdonában van: 1 db vadászház, 1db fácánnevelő, és egy korong lőtér is tartozik. A vadászatokat egy Toyota terepjáró, illetve egy MTZ traktor 2 db pótkocsival és a hozzá tartozó különböző felszerelések segítik. 29 ha vadföldet művelünk, melynek egy részét a tél végéig meghagyunk. Saját tulajdon még 4 ha erdő. Társaságunk több ha erdőt ültetett a területünkön gazdálkodó földtulajdonosoknak is.

Vadásztársaságunk általában minden évben 10-12 000 db fácánt nevel, melyből 6-8 000 db-ot 6-8 hetes korban értékesít. Évente 2 000 db fácánt kihelyezünk vadászat céljából és 1 000 db-ot az állomány pótlására.

Területünkön a mezei nyúl és az őz van még jelen. Őz állományunk jónak mondható, mivel több arany, ezüst és bronzérmes trófeával is büszkélkedhetünk.

Váltó vad a dám szarvas, gím szarvas, és a vaddisznó. Vaddisznóból évente 1-2 db-ot lövünk ,míg a két szarvasféle inkább csak vadászati idényen kívül tartózkodik a területünkön.

Társaságunk vadgazdálkodási adatai általában:

         Őz bak:         45 db   Suta-gida 45-45 db.

         Fácán kakas: 1-1500 db

         Mezei nyúl:  50 db

         Tőkés réce, vadliba: változó

Vadászat iránt érdeklődni:  Czvaliga András vadászmesternél a 0630/655-7862  telefonszámon lehet.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, állunk rendelkezésére, keressen minket.

Akár vadászat, koronglövészet, vagy kikapcsolódás szívesen látjuk!

                                   Vadászias Tisztelettel:   Száraz-Érmenti VT IB